Nøgne Ø Rygene – Brygging

Dette ølsettet er ganske interessant, og jeg anser dette for å være vanskeligst å lage i form av renslighet. Jeg har smakt butikktypen, og den er rimelig tynn, men god. Så det å klare å treffe de samme smakene kommer til å bli vanskelig.

Humlen i dette ølkittet er Northern Brewer som bitter humle og Saaz som aroma humle. Typisk fine pils humler. Det er totalt 127gram humle i denne pilsen. I følge min egen erfaring med pilsbrygging er dette litt mye humle, men det kan skape mer balanse i ølet, og er muligens utenlukkende en fordel med tanke på det å holde ølet clean i smak.

Malten i dette ølsettet er relativt standard sammensetning. Kommer til å bli en fin gylden gullfarge. Det er ikke noe dextrin involvert. Så får se om kanskje Co2 må økes for å få en behagelig skumtopp på ølet.

Gjæren som følger med i dette settet er en WLP833 Pils gjær. Det følger med to poser som jeg antar er fordi at Lager gjær trenger mer gjær for å fermetere helt ut. Jeg har ikke prøvd WLP833 før. Så jeg gleder meg til å smake smksprofilen til denne gjæren.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *